AUDNEDAL: Natt til søndag 14.mars i år møttes to biler med ungdommer i Sveindalskrysset ved avkjøringen til Åseral, fordi en 20 år gammel passasjer skulle over til den andre bilen.

Da denne personen var på vei mellom bilene, stoppet enda en bil for å høre om de trengte hjelp.

20-åringen løp bort til den tredje bilen for å spørre hvorfor de stanset. Samtidig skal han eller noen andre ha slått i den nyankomne bilen, noe som gjorde at passasjerene i denne bilen stormet ut og løp etter 20-åringen.

Slåsskamp

I følge dommen fra Kristiansand tingrett er det videre hendelsforløpet noe uklart, men det oppsto en slåsskamp mellom ungdommene.

Den 20 år gamle mannen og en 22 år gammel kamerat skal ha stått for den groveste volden mot passasjerene i den siste bilen. De skal blant annet ha slått de fornærmede med en lektebit, som lå i veikanten og sparket dem gjentatte ganger.

Den ene fornærmede fikk brudd i hånden og måtte sy ni sting i hodet. Den andre måtte sy fire sting i hodet og ble påført flere blåmerker.

Fengsel

22-åringen ble dømt for vold mot begge disse personene, men ble frikjent for et tredje forhold. Til sammen må han sone syv måneder i fengsel.

20-åringen ble kun dømt for vold mot den ene fornærmede, til fengsel i 120 dager.

Retten fant det skjerpende at volden var utført av flere personer i fellesskap og med særlig farlig redskap.

De to dømte fikk også skader i håndgemenget.