KRISTIANSAND: Dette er en kraftig økning siden i fjor, noe etaten forklarer med omstilling. Det siste året er flere stillinger omgjort fra stab og ledelse, slik at barnevernet nå har økte ressurser til å gå inn i enkeltsaker.

De fleste av de 32 barna er plassert i fosterhjem.

Flere meldinger

Barnevernet melder også om stadig økning i antall bekymringsmeldinger. De siste årene har barnevernet i Kristiansand fått kraftig økning i sine budsjetter, bare i år er bevilgningene øket med 8,5 millioner kroner. Likevel kommer etaten ut med et overforbruk på syv millioner kroner.

Dette skyldes både økte utgifter til å plassere barn i fosterhjem og i statlig insitutsjon, men også økt arbeidsmengde på grunn av problemene med omfattende og alvorlig kriminalitet fra en mindre gruppe ungdommer.

Gruppen som i sommer og høst omtrent daglig begikk kriminelle handlinger, har roet seg. Barnevernet skriver til politikerne i helse— og sosialutvalget at arbeidet med ungdommene nå viser gode resultater. Etter flere måneder der kommunen var misfornøyd med opplegge i det statlige barnevernet, fikk man i oktober til et samarbeid.

En gruppe ble satt ned, som skulle jobbe på samme måte som Kristiansand i sin tid jobbet med høyreekstrem ungdom, kalt ”prosjekt respekt”. Arbeidet viser resultater, og siden det ble satt i gang har antall kriminelle handlinger gått kraftig ned.

90 millioner

Barnevernstjenesten i Kristiansand koster i år samlet 90,3 millioner kroner, som fordeler seg slik: Drift av barnevernet 38 millioner kroner, hjelpetiltak i hjemmet 7,2 millioner kroner, hjelpetiltak for barn plassert utenfor hjemmet koster 45,1 millioner kroner.