KRISTIANSAND: Det var i juli i år på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand at offeret (19) ble slått i hodet med en flaske. Mannen mente at flaske knuste i det han ble truffet i hodet, noe retten ikke mente det var bevis for. Han blødde kraftig fra et kutt etter voldsutøvelsen.

Ifølge dommen skal mannen ha blitt slått i sitt eget hjem hvor han holdt fest. Gjerningsmannen skal ha dukket uanmeldt opp på festen sammen med flere andre, og slo offeret da han ble forsøkt bortvist.

Offeret gjenkjente gjerningsmannen på et bilde han så på Facebook og anmeldte saken til politiet.

Gjerningsmannen erkjente straffskyld da han møtte i retten. Han sa han ikke kunne huske voldsutøvelsen, men sa han hadde hørt av andre at han slo med flaske og knyttet hånd.

— Retten finner at flaske brukt til å slå med mot ansiktet til et annet menneske er å betrakte som særlig farlig redskap, skriver tingrettsdommer Knut Otterbeck i dommen.

Mannen ble derfor dømt etter straffelovens § 232 som omfatter bruk av særlig farlig redskap eller våpen.

19-åringen stod også tiltalt for innbrudd på MisjonssentralenGjenbruksforretning i Voiebyen. Han ble imidlertid frifunnet for dette punktet ettersom retten ikke kunne bevise at mannen hadde tatt seg inn i forretningen.

I mai i år ble mannen ransaket etter melding om bråk i Kristiansand sentrum. Politiet beslagla da en tåregasspray. Mannen ble i retten dømt etter våpenloven for oppbevaring av denne.