Se video av kloakken her KRISTIANSAND: Det var en tipser som ringte fvn.no og fortalte at lokket på kummen er blitt presset opp, og at kloakken rant rett ut i veien.

Fvn.no rykket ut og reporteren kunne konstatere at en stinkende elv av ekskrementer og toalettpapir renner nedover veien, og ingen er der for å gjøre noe med det.

— Bilene kjører over dritten og dette sprer seg og lukter helt forferdelig, sier fvntv-reporter Anne Smith-Lorentz til fvn.no.

Ukjent hendelse

Ved vann- og avløpsavdelingen i Kristiansand kommunes ingeniørvesen hadde de ikke hørt om hendelsen.

— Dette høres ut som en akuttmelding som vi bør ut og kikke på. Men du er den første som melder om dette til meg, og jeg vet ikke om hendelsen er meldt til kommunen, sier driftsansvarlig for det kommunale ledningsnettet, Odd Lian til fvn.no.

Som driftsansvarlig anser Lian det som rimelig at han ville blitt informert hvis hendelsen var meldt fra om.

— Jeg antar at den som observerer en slik lekkasje anser det som en borgerplikt å melde fra til offentlige myndigheter, også om det er pressen, sier han.

Undersøkte saken

Etter at fvn.no har informert om hvor lekkasjen er observert, opplyser Lian at kommunen vil undersøke saken.

— Vi sendte ut folk med en gang du ringte for å undersøke saken nærmere, sier han, og opplyser at kommunen hadde folk ute på stedet også tidligere i dag.

— Lekkasjen kom fra det private ledningsnettet, og den var da relativt liten. Men utifra din beskrivelse har lekkasjen nå blitt større, og vi sendte derfor folk for å undersøke igjen, sier han.

Observerte kloakk torsdag

Fredag ettermiddag fikk fvn.no tips om at det var blitt observert kloakk som sprutet opp av kummen allerede i 18.30-tiden fredag kveld. Daglig leder Svein Lian ved Super G Sørlandsparken sier til fvn.no at hans firma ikke er ansvarlig for kloakkledningen, og er ikke sikker på om kloakk fra Super G-bygget kom opp på veien.