KRISTIANSAND RÅDHUSET— Vi prøver å bidra til at unge skal få en enda bedre hverdag i Kristiansand, opplyser Vegard Launes.15-åringen snakker om Kristiansand ungdomsutvalg (KUU), bestående av en elev fra hver av kommunens 13 ungdomsskoler. I går, da utvalget holdt sitt sjette møte siden oppstarten i oktober, ble aksjonsdag mot mobbing, banning og rasisme i skolen vedtatt mot én stemme (Ve skoles representant).Og utsendingen fra Holte skole stemte imot da flertallet sa ja til en mer synlig og tilgjengelig rektor.- Rektor har vel viktigere ting å gjøre, mente Andreas Torjussen.Men alle klappet etter at Gunnar Grimstad snakket om Kilden. Brukerkoordinatoren for kulturhuset som kommer om tre-fire år, var innkalt av ungdommene for å redegjøre om gigantprosjektet.- Vi følger med i det som skjer og vil ha noen ord med i laget, forklarer Vegard Launes. MÅLBEVISST.

Lesere kan først like gjerne merke seg navnet til 15-åringen fra Fiskå skole.For når vi spør ham om personlige ambisjoner, svarer han slik:- Å bli statsminister.- Ja vel?- Ja. Planen er å studere jus i Bergen, jobbe i Oslo og så engasjere meg politisk. Jeg tror det er enklere å nå målet derfra.- For hvilket parti?- Det må bli Høyre.På Stortinget har Launes allerede vært, for øvrig sammen med hele KUU. SKUFFET.

Her hjemme er KUU-lederen lite imponert over at ordføreren ennå ikke har svart på et brev om kollektivtilbud for unge som utvalget sendte ham før jul.- Det er dårlig. Men han har svart på vårt innspill til det nye svømmeanlegget. Det er bra, synes lederen av utvalget, som ble vedtatt opprettet av formannskapet i april i fjor.KKU har også sagt at overgangsboliger for fanger bør ligge der naboer er mest tolerante. Følgelig støtter utvalget valget av Grim.- Tar voksne politikere ungdomsutvalget på alvor?- De fleste gjør det. Men noen gir nok blaffen i oss. Verst i så måte er Pensjonistpartiet.På sitt aprilmøte ble de unge enige om idédugnad mot rus 7. mai og at to utsendinger drar til den nasjonale konferansen for ungdomsråd i Larvik i juni.Tekst: Lars Hollerudlars.hollerud@fvn.no - 38 11 36 62