Se videoreportasje KRISTIANSAND: – Alle som på en eller annen måte tar del i denne forestillingen er lokale. Det er en del av poenget med oppsetningen, sier Per Kullerud, som selv er initiativtakeren til «En kveld med Beatles».

Bedre enn originalene

I kveld går den første av to oppsetninger av stabelen, og begge er for lengst utsolgt. De totalt 90 utøverne gikk i går kveld gjennom siste finpuss på generalprøven, og Kullerud tror publikum kommer til å like forestillingen.

– Jeg synes bandet nesten spiller bedre enn originalene, jeg, smiler han.

Kullerud forteller at han gikk rundt med ideen til oppsetningen lenge før han be-stemte seg for å samle kjente og ukjente lokale artister og realisere drømmen.

– Det er tydelig at mange er glade i Beatles her i byen. Den første oppsetningen var utsolgt omtrent før vi rakk å annonsere. Grunnen til det er nok at mange kjenner en eller annen som står på scenen, sier han.

Se videoreportasje Ny vri

Blant de 90 utøverne på scenen, finner man både profesjonelle musikere, scenevante teatermennesker, amatører og korentusiaster. Kurt Lysø, Per Elias Drabløos, Erik Gunvaldsen, Tore Bråthen, FIAS'COmpani, Stemmebruget og The Bjorvands er bare noen få av bidragsyterne.

– Vi kommer til å presentere musikken til Beatles både i ny og original innpakning. Tore Bråthen har laget noen kule arrangementer på enkelte av sangene, sier Kullerud.

–Det kommer til å bli litt «Boradway-aktig», med masse lys og lyd. Blant annet har vi fått leid inn et stort miksebord, så vi har nok al-dri hatt bedre lyd her inne, sier han.

Se videoreportasje