KRISTIANSAND: Styret i Flekkerøy Vel sendte onsdag ut denne mailen, der de advarer mot rasistiske gjenger i Voieområdet.

Til personer bosatt på Flekkerøy:

Vennligst les teksten nedenfor — og videresend umiddelbart til alle i din adressebok som også er bosatt her ute:

Styret i Flekkerøy Vel er blitt kontaktet av politiet vedr en ny og uønsket type gjengmentalitet som er i ferd med å få fotfeste herute.

Vi ber alle fastboende generelt, og foreldre til ungdommer spesielt, om å merke seg følgende:

Politiet er bekymret for den senere tids utvikling i deler av ungdomsmiljøet på Flekkerøy, og henstiller foresatte om å ”følge godt med” på ungdommens aktiviteter.

Den samme bekymringen gjelder en negativ utvikling blant ungdom på Møvig og i Voieområdet, som har kontakt med ungdom bosatt på øya.

Det er dannet gjenger som er i konflikt med andre gjenger i byen, og det er grunn til å tro at en del av ungdommen bærer kniv og andre våpenlignende gjenstander.

  • Mye av kommunikasjonen mellom de involverte foregår på Nettby.

  • Enkelte episoder bærer preg av å være rasistisk motivert.

  • Snakk med barna/ungdommene om dette!

Vi i Flekkerøy Vel vil følge opp saken i samråd med politiet – inntil videre ber vi dere alle om å holde et våkent øye med barna og ungdommene våre!

Leder i Flekkerøy Vel, Erik Arntsen, sier de ikke var klar over miljøet før politiet informerte dem om det.

– Vi har ikke inntrykk av at denne gjengen har fotfeste på Flekkerøya, men det er alltid best å være føre-var. Etter en dialog med politiet i forrige uke, sendte vi ut en mail for å gjøre foreldre oppmerksomme på dette fenomenet, sier Arntsen.