KRISTIANSAND: Statsbygg bekreftet i dag at deler av Justisbygget, som rommer Agder politidistrikt, og Statsarkivet vil slukke lyset under den verdensomspennende markeringen.

– Statsbygg er opptatt av klima og miljø, og vi synes dette er en viktig markering av hvordan vi alle kan bidra til å ta ansvar for klimaet, skriver eiendomsdirektør i Statsbygg, Harald Unstad, i en pressemelding.

23 av Statsbygg bygninger landet rundt slukkes.

– For at vi skal lykkes med å mørklegge våre utvalgte bygninger er vi selvsagt avhengig av at våre leietakere følger opp. Hvis alle slukker lyset etter seg når de går fra jobb skal vi sørge for å mørklegge resten av bygningen, sier Unstad.

Alle som deltar i ”Earth Hour” skal slukke lyset mellom 20.30 og 21.30 neste lørdag. Kristiansand, Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Kvinesdal, Mandal og Tvedestrand kommuner er påmeldt fra Sørlandet.

I Kristiansand sentrum blir det lystog og kulturelle innslag for å markere dagen. Rådhuset og gatelysene i byen vil dessuten være mørke mellom 20.30 og 21.30, melder Kristiansand kommune på sine egne nettsider.

— Det er inspirerende å stå på deltakerlista sammen med verdensbyer som London, Roma, Dubai og Los Angeles. Earth Hour er en god anledning til å fokusere på energiøkonomisering i alle offentlige bygninger både før, under og etter selve kampanjedagen, sier miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune, til eget nettsted.

Slik så det ut i Chicago under Earth Hour i fjor. Foto: Scanpix.