TREUNGEN: — I går ble jeg avbildet av Åmliavisa. Nå har jeg akkurat blitt avbildet av Telemarksavisa! Forteller Svein-Erik (34), som mandag morgen la ut fra Birkeland i landets råeste, motivlakkerte rullestol. Han akter å gjennomføre landets råeste rullestoltur: 380 km Birkeland–Oslo i elektrisk rullestol som gjør 10 kilometer i timen.

— Det har gått strålende så langt. Vi nådde Herefoss på første etappe, og ladet slik at vi kom oss til Flateland første dagen. I går kom vi oss til Åmli, og i dag har vi hatt hittil lengste etappe på 32 km, rapporterer Jan Erik. Rett bak ham følger kameraten Steinar Heia (20) i leiebil med henger full av sponsorreklame.

— I går regnet det, men i dag har det vært strålende sol, forteller Svein-Erik. Han hadde samlet seg 60.000 i sponsorinntekter før turen, og nye sponsorer følger underveis.

— Nå skal vi opp til hotellet på Gautefall og lade. De sponser oss også med to overnattinger! rapporterer Svein-Erik Jansen. Opplegget er at de kjører en etappe, så tas stolen på hengeren frem til overnattingsstedet og/eller ladested. Neste etappe starter så akkurat der de stanset etappen før.

— Her skal det ikke jukses, lover Svein-Erik Jansen.

Han tør ennå ikke å spå når de er framme i hovedstaden.

— Det avhenger av hvordan etappene går. I dag blir det bare én etappe på 3,2 mil, forteller Jan-Erik Jansen etter å ha gjort unna 94 av de 380 kilometerne. Sammen med Steinar Heia har han satt av to uker til rullestolstuntet, og ligger så langt an til å være framme i god tid før 29. september.

— Vi treffer enormt mye hyggelig folk langs veien. Folk heier oss frem. Det er det rene eventyret, forteller Jan-Erik Jansen.