KRISTIANSAND: I juli meldte mannen seg på politivakta i Kristiansand, og erkjente det snart fire år gamle ranet.

Det var sent på kvelden 7. november 2004 at mannen gikk inn på Shell-stasjonen og truet den ansatte med kniv.

Raner meldte seg

Knivran på bensinstasjonDen da 22 år gamle mannen fikk med seg 4472,50 fra kassa, i tillegg til en del tobakksvarer.

Ranet rett før stengetid

Stasjonen skulle stenge klokken 23 og seks minutter før stengetid gikk han inn på stasjonen. Han hadde da holdt utkikk utenfor stasjonen og sjekket at det ikke var kunder i butikken.

Da han stormet stasjonen var han ikledd finlandshette, militærjakke, militærjakke og militærstøvler.

Misfornøyd med utbyttet

Til politiet har ransmannen fortalt at han var misfornøyd med utbyttet. Årsaken var at bensinstasjonen hadde drop-safe, som sikret resten av kontantomsetningen.

En av årsakene til at politiets hunder ikke fant mannen var at han svømte over en kanal før han byttet klær. Den nå 26 år gamle mannen hadde plassert klesskift ved kanalen, og byttet der klær. Politiet fant våte klær, men til tross for hundesøk klarte aldri å avsløre mannen. Før han selv meldte seg – 17. juli i år.

Ranet ”surret rundt”

Ransutbyttet ble brukt til å betale husleie, men han glemte aldri hendelsen. Til politiet fortalte han at ranet har "surret rundt" i hodet hans siden ransdagen i 2004. Ranet på Rona var blitt henlagt på grunnlag av ukjent gjerningsmann, og retten skriver i dommen at det er spesielt at ransmannen melder seg etter at saken er henlagt.

Kristiansand tingrett kom fram til at ransmannen skal dømmes til ni måneders fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget.

Knivran på bensinstasjon