MANDAL: 5. juli i år hadde den tiltalte 25-åringen drukket en tredjedel av innholdet i en spritflaske før han gikk på butikken for å kjøpe øl. På veien møtte han en bekjent, en psykisk utviklingshemmet mann, og ble med ham hjem.

I boligen til den psykisk utviklingshemmede fikk 25-åringen en øl. Etter en stund sølte den psykisk utviklingshemmede øl i ansiktet på 25-åringen ved et uhell. 25-åringen skal da ha reist seg opp og slått fornærmede i ansiktet med flat hånd flere ganger, før han kjørte kneet i mannens ansikt.

Erkjente delvis

25-åringen erkjente delvis hendelsen, men benektet i retten at han sparket mannen i ansiktet med kneet. En nabo observerte imidlertid hendelsene gjennom et vindu, og så tiltalte stå bøyd over fornærmede. Han ilte til leiligheten for å avlede 25-åringen. Naboen skal da ha blitt truet på livet.

Tiltalte husker at han ble sint, men huset på den andre siden ikke at han truet naboen. På vei til politistasjonen etter pågripelsen skal han imidlertid ha fortalt at han ønsket å ta livet av mannen.

— Du søler ikke øl på meg

Naboen skal ha hørt mannen rope ”du søler ikke øl på meg”, før han ga fornærmede et svingslag i ansiktet. Han skal dessuten ha sett mannen kjøre kneet i ansiktet på mannen.

Fornærmede ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand for behandling, og der ble det konstatert hevelser i ansiktet og muligens en hjernerystelse. Mannen skal dessuten ha fått store smerter.

Foruten voldsepisoden 5. juli var e 25-åringen tiltalt for å ha nasket med seg 18 halvlitere med øl ved Rema 1000-butikken i Marnaveien i Mandal dagen etterpå, samt bruk av hasj en måned senere.

Tidligere dømt for vold

Den tiltalte 25-åringen er tidligere dømt åtte ganger, blant annet voldsforbrytelser. Påtalemyndigheten la ned påstand om at mannen måtte dømmes til fengsel i åtte måneder, hvorav to måneder ble gjort betinget.

Kristiansand tingrett kom fram til at mannen burde dømmes til åtte måneders fengsel, hvorav 90 dager som betinget straff. Mannen plikter dessuten seg til å delta på tilbudene ved Ruspolitiklinikken og Alternativ til vold program (ATV).