Les alt om OL her!

KRISTIANSAND: Det er allerede vedtatt at Andreas Thorkildsens forrige OL-gull skal foreviges med en kunstinstallasjon som viser det gullgivende kastet på 86,50 meter laget av kunstner Per Fronth. Kunstneren sier at han nå må gå i tenkeboksen for å se om kunstverket må justeres etter helgens nye OL-gull.

– Jeg synes vel begge skal med, det må i hvert fall komme en justering. Hvis Thorkildsen holder på sånn fremover, vet jeg ikke om det er nok plass der nede, sier Fronth.

Han er begeistret for den dobbelte gullvinneren.

BILDESERIE: Se Thorkildsens karriere i bilder her!

– Det er en helt fantastisk prestasjon, og bekrefter at det er vel verdt å legge merke til ham. Det viser for meg hvor stor idrettsmann og inspirasjon Thorkildsen er, sier kunstneren.

Fronth håper kunstverket skal være på plass til neste år, med ett eller to spyd. Kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen synes kunstverket skal stå som bestemt.

– Jeg tror ikke vi får noen endringer, selv om vi kanskje burde strukket det. Men jeg tror vi nøyer oss med det ene spydet, sier ordføreren.

OPPRINNELIG PLAN: Slik hadde Per Fronth sett for seg kunstinstallasjonen — før Thorkildsen satte ny OL-rekord i helgen. Grafikk

REKORD: Andreas Thorkildsen satte ny OL-rekord lørdag. Foto: Scanpix