KRISTIANSAND: — De fikk prøvd seg litt, sier daglig leder ved Falck på Dalane i Kristiansand, Ole Myrene, til fvn.no.

Myrene var med på å rigge dagens brannøvelse som simulerte en bilkrasj med full fyr og overtenning i en varebil og to personer som satt fastklemt i en personbil.

— Meldingen til brannvesenet gikk ut på at vi hadde mistet varebilen ned fra en truck og på en personbil, forteller Myrene.

Deretter tok varebilen fyr.

— Det er ikke ofte vi har slike ulykker med full overtenning i en bil og personer i en annen, sier brannmester Bjarne Lund, om dagens øvelse, til fvn.no.

Han fikk kjørt et fullt mannskap på ni mann i en brannøvelse som krever hurtighet og evnen til å ta de rette grepene for å få personene ut av bilvraket raskest mulig under press.

I en times tid mandag kveld arbeidet brannmannskapet på spreng for å få ut de to fastklemte personene, og for å slukke den voldsomme brannen.

— Det er godt å ha grundige øvelser hvor vi sjekker brannutstyret, men av og til må vi ha skarpe øvelser og litt realisme. Det er greit for guttene å skjerpe seg, sier Lund.

I alt brannslukkingsarbeid er det kampen mot tiden som er en avgjørende faktor.

— Det er alltid tiden vi kjemper mot, så det er dette vi må trene på. Øvelser hvor man må jobbe hurtig og stresse mannskapet, sier Lund.

— Fikk mannskapet opp adrenalitet i dagens øvelse?

— Det gjør de allerede når de kjører ut fra stasjonen, men det gikk veldig greit, sier Lunde, som sier seg fornøyd med dagens øvelse.