KRISTIANSAND: — Vi oppdaget dette i en internkontroll på tordag. Nå ber vi kunder som allerede har kjøpt produktene, å levere disse tilbake og kreve pengene for produktet, sier innehaver av Sørlandskjøtt AS, Tom Drangsholt.

Skinkeprodukter Bakterien er funnet i skåret pålegg i 100-, 150- og 200-gramspakker produsert etter uke 39. Bedriften trekker derfor tilbake alt skåret pålegg pakket i disse pakningene.

Produktene det gjelder er familieskinke med krydder og kokt skinke. Produktene er merket med Sørlandskjøtt, og selges i Rema 1000 sine butikker i Sør-Norge.

— Disse produktene har til vanlig en holdbarhet på 30 dager. For å unngå at noen blir syke mens vi jakter på kilden, setter vi ned holdbarheten til 15 dager, sier Drangsholt.

Mattilsynet varslet Han kan ikke si helt sikkert hvor mye infisert kjøttpålegg som har gått ut av fabrikken på Mjåvann, men understreker at det ikke er et stort volum.

Mattilsynet er varslet om bakteriefunnet.

Listeriabakterien kan gi infeksjoner, og risikogruppene er gravide, eldre og personer med nedsatt immunforsvar. Særlig alvorlig kan en slik infeksjon være hos gravide.

Listeriainfeksjon kan gi influensalignende symptomer med magesmerter og feber, og man kan også få kraftige hodesmerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er mistanke om infeksjon.