VENNESLA: Politiet satte i gang etterforskning etter at Fædrelandsvennen trykte bildet av bilen, som stod parkert utenfor Scan Trade i Vennesla med taket og bakluken fullstendig dekket av snø. Den 21 år gamle mannen fortalte at han hadde kjørt med den nedsnødde bilen fra Øvrebø til jobben i Vennesla, noe politiet likte svært dårlig.

Fredag ble imidlertid saken henlagt, og 21-åringen slipper dermed straff.

Ikke bevis nok

— Hadde han sagt det han sa til Fædrelandsvennen til oss, ville han blitt bøtelagt og fratatt førerkortet, sier etterforskningsleder John Thomas Homme ved Vennesla lensmannskontor til fvn.no.

Politiet var avhengige av at mannen erkjente kjøringen for å kunne straffe ham. 21-åringen risikerte å bli fotgjenger i tre måneder, samt en bot, ifølge politiet. Men bevisene strakk ikke til.

— Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Den videre etterforskningen gjorde at det ble politiets beslutning, sier politiadvokat Eirik Ramsland, som beordret etterforskningen etter avisoppslaget 10. januar.

Avhør

Bildet, som ble tatt av 21-åringens kolleger ved Scan Trade, ble med en humoristisk vri beskrevet i Fædrelandsvennen som et av de mest spesielle etter snøkaoset. I ettertid har både 21-åringen og vitner vært inne til avhør hos politiet, uten at etterforskningsleder Homme vil gå nærmere i detalj på hva som er blitt sagt.

Han vil heller ikke si hvor mye tid politiet har brukt på saken, men innrømmer at ressursbruken også ble avgjørende for utfallet.

— Det er gjort en vurdering av hvor mye tid og krefter vi skulle legge ned i denne saken, sier han.

21-åringen ønsket ikke å kommentere saken overfor fvn.no mandag ettermiddag.