KRISTIANSAND: — Dette syntes jeg er dårlig, og folk er mektig vrede. Vi har ikke fått posten denne uken verken på Vesterøya eller Høyfjellet, sier Terje Martinsen, som bor i Fløybakken på Flekkerøya.

- 1000 uten post

Han anslår at det er overkant av 1000 personer som ikke har fått posten mandag og tirsdag. Martinsen har bodd på «Øya» i nærmere 35 år, og aldri opplevd lignende. Han ringte selv til Posten for å få oppklart hvorfor de ikke leverte. Forklaringen var at det er så mye sykdom at de rett og slett ikke har kapasitet.

Det synes Martinsen er svakt.

— Når det er arbeidsledige i Norge burde ikke slikt skje, sier han.

Informasjonsdirektør Kjell Rakkenes i Posten forsvarer seg.

- Influensasesong

  • Det er forhold som er vanskelig å ro over i en tid med mye influensa. Jeg kan ikke svare på situasjonen på Flekkerøy akkurat i kveld, men jeg vet at sprengt kapasitet og sykdom kan føre til at posten en sjelden gang ikke kommer frem på tiden, sier han.

Siste tilfellet Rakkenes kommer på, var i september eller oktober i Haugesund, hvor det var et liknende tilfelle.

Informasjonsdirektøren forklarer at det ikke bare er å sette inn nye folk uten opplæring og sikkerhetsklarering på budrunden.

Dermed får folk på Flekkerøy satse på at det snart kan bevises at «Noen er mer opptatt av å levere enn andre», som Posten og Bring nylig reklamerte for.