KRISTIANSAND: Ferja som skulle gått fra Kristiansand klokken 08.00, med retur fra Hirtshals klokken 12.15, er kansellert.

— Vi måtte kansellere seilingen på grunn av dårlig vær. Vi ventet så lenge vi kunne i går kveld med å ta avgjørelsen, men på den siste seilingen i går kveld så vi at værforholdene var ugunstige. Det var på grensen til at vi kunne seile da, og værutsiktene for i dag var verre, opplyser linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

Høye bølger

Han forteller at kraftig vind fra vest skaper høye bølger på Skagerrak. Ferja har ikke mulighet til å komme inn til kaia i Hirtshals på grunn av bølgehøyden.

Superspeed skal etter planen seile igjen fra Kristiansand klokken 16.30. — Vi håper å kunne seile igjen da, men må se an værforholdene, sier Grønberg.

To flyvninger kansellert

På Kjevik har værforholdene foreløpig ikke skapt problemer for flytrafikken. To flyvninger er imidlertd kansellert på grunn av tekniske problemer, opplyser SAS.

Flyet som skulle gått fra Kjevik til Flesland lufthavn i Bergen klokken 13.00 er kansellert. I tillegg er flyet fra Stavanger lufthavn Sola, som skulle ankommet Kjevik klokken 16.55 kansellert. Det er det samme flyet som skulle vært brukt på begge disse flyvningene.

Togene til og fra Kristiansand er ifølge NSB i rute.