KRISTIANSAND : Årsaken til at kjøper følte seg lurt, var at det i kjøpskontrakten framgikk at det ikke forelå noen festerett til hytteeiere på eiendommen.

Dette viste seg å være feil, og dermed måtte den nye eieren kjøpe ut flere hytteeiere med omkring 2,5 millioner kroner for å løse seg fra festekontrakter.

4 av 5 godtok Da kjøperen, Solsida Brygge, oppdaget at kontrakten ikke innholdt opplysninger om festretten, ble familiebedriften Ans Reinhartsen & Co konfrontert med opplysningene. 4 av 5 familiegrener godt å betale erstatning til Solsida, men Arne og Svenn-Åge Reinhartsen godtok ikke dette. Dermed havnet saken i retten.

De to kristiansanderne mente på sin side at det ikke forelå noen mangel, og at opplysningene i kontrakten var riktige da salget ble gjennomført i 2005. Dessuten hevder de to at det under kontraktsforhandlinger ble oppgitt at hyttene på tomta kunne bli et problem.

Dømt på begge punkter Retten mener på sin side at Reinhartsen-familien har ansvar for feilopplysninger i forbindelse med salget, til tross for at kontrakten ble skrevet i god tro.

I tillegg til et solidarisk erstatningsbeløp på 500.000 kroner, må de to saksøkte betale saksomkostningene til Solsida Brygge.