Kristiansand: – Vi venter mye snø litt inn i landet. Særlig rundt Sørlandsbanen. Jernbaneverket må være forberedt på store snømengder i dag og særlig lørdag, sier vakthavende statsmeteorolog John Smits ved Meteorogisk institutt.

– Jeg måtte bare stikke innom i full fart og handle ei snøskuffe, sier Asbjørn Hinna (43) fra Mosby.

Av erfaring vet han at det kan være noen grader kaldere hjemme, og siden hjemmet ligger noen meter høyere enn Kristiansand kan det blir mye snø.

Ifølge vakthavende statsmeteorolog John Smits i går ettermiddag ser helgen slik ut.

Fredag

Det blåser østlig stiv kuling som går mot liten storm vest for Lindesnes. Østover stiv og opp til sterk kuling. Litt mindre vind i innlandet, men opp i liten kuling utsatte steder.

Nedbør hele dagen, først litt, og så øker det bare på. Mest nedbør i øst. Det blir trolig så kaldt at det kun blir snø fredag.

Lørdag – søndag

I morra blir det verre. Vinden fortsetter, men minker noe mot kvelden. Søndag kommer vinden fra alle retninger, fra nord-øst i nord-øst, og fra sørvest på kysten. Høyst frisk bris søndag.

Lørdag skal det lave ned. Temperaturen blir avgjørende. John Smits tror det kan bli regn eller sludd ytterst på kysten, og ellers blir det snø.

– Det blir vått nær kysten, og kanskje regner det, men du skal ikke langt inn før det blir snø, sier Smits.

Han advarer mot å salte veiene nå.

– Når det snør så mye smelter ikke snøen. Men i stedet for å blåse av veien fører saltet til at den blir liggende i veibanen. Prøv å kjør bil i 20-30 cm med melis! Min erfaring er at salting i kraftig snøvær bare gjør ille verre.

Søndag blir det kaldere og stillere og mindre nedbør. Mandag kommer en sørlig luftstrøm med tøvær, og langs kysten vil det meste av snøen smelte.