MANDAL: Vedtaket ble gjort med 6 mot 5 stemmer på et styremøte onsdag ettermiddag. All virksomhet ved Mandal sykehus skal dermed være avsluttet innen påske.

Styrerepresentant for de ansatte, Jan Jørgensen, mente vedtaket om å legge ned sykehuset er forhastet, og at saken burde blitt utredet videre.

Han foreslo også å finne annen virksomhet som kunne flyttes fra Kristiansand til Mandal, men ble nedstemt.

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen leverte sin innstilling til styret 12. desember i fjor. Der foreslo han å legge ned rehabiliteringssenteret ved sykehuset i Mandal, og flytte deler av tilbudet til sykehuset i Kristiansand. Dette skal sørge for at sykehuset sparer 10-12 millioner kroner.

Trolig vil flere av de 25 årsverkene i Mandal forsvinne ved en nedleggelse, ettersom det kun er plass til et fåtall av dem i Kristiansand.

I desember gikk over 200 personer i fakkeltog rundt Mandal sykehus for å demonstrere mot planene om å legge det ned.

I front gikk Gerd Udland, en av frontkjemperne for et sykehus i Mandal. Hun har gått i mangt et tog for å demonstrere alle de gangene det har vært snakk om å fjerne sykehuset — som i dag ikke lenger er et sykehus, men et rehabiliteringssenter for hjerte, lunge og sykelige fedme.

— Jeg innser at det ikke er lett å få de som avgjør til å snu, men vi kan i alle fall ikke sitte i sofaen og ikke gjøre noe. Vi må kjempe for det vi er glade for, sa Udland til fvn.no den gangen.