ARENDAL: — Dette er ikke for å være defensiv, men realistisk. Ett sykehus skal vare i 40 – 50 år, dagens sykehus i Kristiansand er 20 år gammelt, sa Olsen til styret som har møte ved Sørlandet sykehus i Arendal i formiddag.

Han sa dette under innledningen til debatt om strategiplanen for de neste 20 årene.

Utgangspunktet var oppslaget i Fædrelandsvennen papiravis i dag, hvor det går fram at det planlegges et nytt, stort sykehus i Kristiansand.

Les mer: Vil bygge ett nytt sykehus i Agder

— For meg er det viktig at vi nå holder riktig fokus, og det må være på å sørge for at vi har et godt fungerende sykehus for alle på Sørlandet i tiden fram til det kan bli aktuelt med nytt sykehus. Vi har store utfordringer både på selve bygningsmassen og utstyr ved sykehuset i Kristiansand, og det vil være vår hovedprioritet de neste to årene, sa Olsen.

Han mener også at de investeringene som nå må gjøres i blant annet ventilasjon og annet teknisk utstyr, samt medisinsk utstyr, ført vil være utnyttet om 20 år, sa Olsen.

Han sa også at sykehusstrukturen som eksisterer i dag, skal stå fast, og at Sørlandet skal ha tre velfungerende sykehus, men med forskjellige profiler.