Foto: Kurt Meihack Engen Foto: Kurt Meihack Engen

KRISTIANSAND: Sopransolist Ingunn Olsen, som senere på dagen sang i Kristiansand Domkirke, og pianist Reidar Sødal gledet beboerne med både kjente og ukjente julesanger.– Det er kjempehyggelig å få lov å synge her. Det er en fornøyelse å få lov å være med å skape litt julestemning for de gamle. I år passet det heldigvis veldig bra med mitt eget tidsskjema, sier Ingunn Olsen.

Til daglig studerer Olsen på Griegakademiet i Bergen. Neste vår har hun fullført seks år med klassisk sang og avlegger en mastergrad i musikk.

– I år feirer jeg jul sammen med bestemor og bestefar her i Kristiansand. Mine foreldre er i England, så det blir rart å feire en julaften uten dem og mine søsken, sier hun.

Etter konserten på Grimtunet bar det rett til Domkirken hvor neste opptreden var to timer senere.

– Vi prøver å få til et arrangement her hver julaften, men det er ikke så lett å få folk til å stille opp. Folk har det travelt på en slik dag. Derfor er det spesielt hyggelig at Reidar Sødal og Ingunn Olsen hadde mulighet til å besøke oss på julaften, sier enhetsleder for Grimtunet, Yngvar Rypestøl.

Det var god stemning på Grimtunet på julaften. Mange av beboerne fikk med seg konserten, før de skulle feire jul sammen med familie og venner. Og litt allsang ble det også tid til. Mange av beboerne kom nok i en spesiell julestemning da «Deilig er jorden» ble sunget som siste allsang, og ikke minst da Ingunn Olsen fikk vist fram sin stemmeprakt da hun avsluttet med «Helliga Natt».