ARENDAL: I kiosken i Torvgaten gjorde Tollvesenet et så stort beslag at det i tillegg ble besluttet å ransake kioskeierens leilighet. Der gjorde de flere funn.

— Vi fant grunnlag for å ransake bopelen hans. Det ble funnet en god del sigaretter, tobakk og brennevin, sier kontorsjef Helge Breilid i Tollvesenet region sør til fvn.no.

Pågikk i to timer

Breilid beskriver beslaget som et av de største i landsdelen, selv om han foreløpig ikke har helt oversikt over omfanget.

— Under en aksjon mot en kiosk i Kristiansand i fjor fant vi om lag 15.000 sigaretter. Beslaget i Arendal inneholder nok mye større mengder enn det, sier han.

Aksjonen startet ifølge Agderposten like før klokken 15 tirsdag ettermiddag, og pågikk i om lag to timer. Tollvesenet og politiet bar flere kasser med utenlandske sigaretter og flasker ut i en politibil utenfor.

Beslaget ble deretter inntil videre brakt til Arendal politistasjon.

Ingen pågrepet

— Det var opplysninger vi satt på som førte til aksjonen. Det blir nok omsatt en del smuglersigaretter i enkelte kiosker i landsdelen med tilknytning til utlendinger, sier Breilid.

Ingen ble pågrepet i aksjonen tirsdag, men eieren av kiosken er siktet i saken.

— Vi var i telefonisk kontakt med vedkommende. Han valgte å holde seg unna, men skal pågripes, sier kontorsjefen i Tollvesenet, som opplyser at de foreløpig ikke tror det foregår noe samarbeid mellom kioskeiere.

— Men transporten til Sørlandet er organisert. Smuglervarene blir distribuert rundt til forskjellige kiosker, sier Breilid.