Arendal: Fvn.no's reporter meldte at det var nærmere 10.000 som deltok i fakkeltoget i Arendal i dag. De var samlet for å vise sin misnøye med omorganiseringen av Sørlandet sykehus Arendal.

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen brukte sitt innlegg til å forsvare valgene styret har gjort.

— Det er med respekt og ydmykhet jeg står her i dag. Jeg ser at debatten og engasjementet er større her enn noen andre steder på Agder, sa Olsen til stor jubel da han entret podiet rett over klokken halv syv.

Gode løsninger

Videre sa Olsen at avgjørelser rundt lokalisering av funksjoner alltid vil være omstridt.

— Til tross for dette mener jeg vi har funnet gode løsninger for alle parter også sykehuset i Arendal. Sykehuset i Arendal er ett av tre sykehus på Sørlandet og alle skal bestå, sa Olsen før han beklaget endringene.

— Jeg beklager at de endringer som nå diskuterers har ført til uroligheter, men som leder er det mitt ansvar å sørge for å gjøre det som er best for alle, sier Olsen. Det som alltid er målet vår er trygghet når du trenger det mest. Takk for oppmerksomheten, sa Olsen og avsluttet til svak buing fra publikum.

Øygarden bekymret

Laila Øygarden brukte sitt innlegg til å skryte av de fremmøtte.

— Det er godt å se at så mange av oss står sammen i kampen om å beholde sykehuset i Arendal, slik det er nå.

Samtidig la hun ikke skjul på at situasjonen bekymrer henne.

— Jeg er virkelig bekymret for fremtiden til sykehuset i Arendal, vi får håpe det skjer noe nå. Styret må ta dagens signaler på alvor og utarbeide en ny strategiplan, sa Øygarden.

Også stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf) la vekt på viktigheten i å beholde sykehuset slik det er.

— I dag står vi sammen på tvers av partier, på tvers av alder. Vi står her sammen for å sende et signal. En tydelig stemme fra Aust-Agder, som sier at vi ikke gir oss. Vi gir oss ikke før det blir sånn at sykehuset i Arendal beholder de gode funksjonen de har, sa Ropstad.

Viktig å støtte opp

Foto: Tormod Flem Vegge

Kristian Haugmoen fra Froland var en av mange som hadde fyrt opp fakkelen i kveld.— Det er viktig å støtte opp om det lokale sykehuset. Jeg synes det er spesielt viktig at akutten overlever, sa Haugmoen.

Han fikk støttet av Venche Vigerstøk fra Arendal.

Foto: Tormod Flem Vegge

— Det viktig å verne om sykehuset. Det er veldig viktig med slagenheten. I 1993 fikk faren min veldig god hjelp der,sier Vigerstøk.