KRISTIANSAND: — De har tatt den ene kneskålen hans, og begge skuldrene skal være knust og dratt ut av ledd. Flere ribbein og kragebeinet er brukket. Nesen er brukket på fire forskjellige steder, sier kilder i den skadede mannens nære omgangskrets. De er ikke i tvil om at 27-åringen med tilknytning til rusmiljøet i byen er blitt utsatt for grov og massiv vold.

Funnet i blodpøl

27-åringen ble funnet av en ansatt i byggfirmaet Ø. Eftevaag AS på Lund ved 20-tiden onsdag kveld. Mannen lå i en blodpøl på betonggulvet. Legeundersøkelsen påviste omfattende skader:

En knust kneskål

Flere ribbeinsbrudd

Brukket kragebein

Knuste skuldrer

Skuldrer ut av ledd

Hodeskader

Mannen måtte sy cirka 100 sting i ansiktet.

De Ø. Eftevaag-ansatte er ikke i tvil om at 27-åringen har falt ned gjennom en luke i taket omkring fire meter over funnstedet.

— Våre folk trodde han hadde oppholdt seg en stund i lokalene våre og falt gjennom åpningen over. De ringte straks etter ambulanse og politi, opplyser Peter Holm, daglig leder hos Ø. Eftevaag.

De ansatte fant spor etter snus og tobakk oppe i etasjen 27-åringen kan ha falt fra. Det støtter teorien deres om at han kan ha oppholdt seg der og så falt ned.

— Det er stadig folk som vandrer rundt i området her, så det er ikke lett å vite, sier Peter Holm.

- Voldsskader

Etter skadeomfanget på den 27 år gamle mannen å dømme, heller både helsepersonell og politiet til at han har vært utsatt for vold. Kilder sier til Fædrelandsvennen at man ikke påføres sånne skader ved et fall som inne i lagerhallen på Lund.

— Mistenker dere at det har tilstøtt mannen noe kriminelt?

— Foreløpig undersøker vi saken. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, sier Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon. Han bekrefter at politiet har saken til utredning.

— Vi har ennå ikke fått avhørt den 27 år gamle mannen på grunn av tilstanden hans.

Mannen ble hentet av ambulanse onsdag kveld og kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Han skal ha fått så kraftige hodeskader at legene har sydd rundt 100 sting i ansiktet. Det første døgnet på sykehuset skal han ha ligget i koma, men våknet til bevissthet i løpet av torsdagen.

Kastet utfor? - I dag skal han ha klart å snakke litt, sa venner av familien til Fædrelandsvennen i går. Han har fortalt at han i tillegg til å bli påført skadene, også skal ha blitt kastet utfor en fjellskrent.

Fredag ettermiddag og kveld skal 27-åringens tilstand igjen ha forverret seg. Prognosene for helsetilstanden hans er usikre. Sykehuset ville verken bekrefte eller avkrefte dette i går kveld.