KRISTIANSAND: — Vi er desperate. Det er vanskelig å sitte stille, og vi løper rundt overalt, sier Anne Jenssen (28), storesøster til Erik.

SAVNET: 24 år gamle Erik Jenssen.

Men det er lite spor å gå etter. Sammen med Eriks kamerat, Kim-Ronny Nilsen (24), har hun satt opp plakater i byen og leitet i området rundt leiligheten i Dalaneveien, som Erik eier. Nabo hørte skrik

Foreldrene, som kom sammen med sin datter fra Moss, har konsentrert seg om å gå på dørene i nabolaget. Det siste og mest interessante tipset er en nabo som skal ha hørt skrik fra skogsområdet i Ravnedalen— og Grim-området, hvor sporhunder nå søker, og samtidig hindrer Anne og Kim-Ronny i å tråkke.

Nilsen bor i Arendal, men har vært den nærmeste kameraten til den jevnaldrede og savnede Erik Jenssen. I helgen var han på besøk hos Erik.

— Vi hadde en hyggelig kveld med pizza og tv på fredag. I 17-tiden på lørdag kjørte han meg ut til et arrangement jeg skulle på med jobben i Dyreparken. Sannsynligvis har han kjedet seg og gått en tur på byen, sier Nilsen.

Etter det er det kun Erik Jenssens korttransaksjon, da han kjøpte en drink på Havana klokken 01.57, samt observasjoner av ansatte på Harveys og Havana like etter klokken to, som er av spor.

- Var beruset

  • Han ble nektet å kjøpe en drink av bartenderen på Harveys og ble bedt om å ta en luftetur fordi han var ganske beruset. Men Erik skal ikke ha vært overstadig beruset. Han fikk jo kjøpt en drink på Havana litt senere, sier Anne Jenssen.

Erik Jenssen skal så ha sovnet i sofaen på Havana og vært observert utenfor utestedet i tiden mellom to og halv tre. Nilsen ble bekymret da han ikke fant sin kamerat da han gikk inn på soverommet hans i 10-tiden søndag morgen.

— Jeg ble mer og mer urolig utover søndagen. Mandag morgen varslet jeg arbeidsplassen hans Xstrata, hvor Erik jobber som laborant, samt politiet og Eriks far, sier Nilsen.

Sjelden ute på byen

Jenssen beskrives som en snill, omtenksom, selvstendig og beskjeden mann, både av kameraten og søsteren.

— Erik har bodd her i to år nå, og bare vært på byen tre-fire ganger. Han er ikke den som vil ha mye oppmerksomhet og har ikke noen nære venner i Kristiansand, sier Nilsen.

Søsteren Anne forteller at de har vært ute noen ganger sammen i Kristiansand når hun har vært på besøk. Nilsen ble kjent med Erik gjennom golf, som er den savnede 24-åringens store lidenskap.

Golf og arbeid

  • Så vidt jeg vet har han ingen venner her utenom meg. Men han trivdes godt med golfen og det sosiale der, samt mye jobbing, sier Nilsen.

Politiet har sjekket både med tog, ferje og fly om han kan ha reist bort. Bilen står parkert hjemme ved huset i Dalaneveien.

— Han er ikke typen som drar bort uten å si ifra. Det har aldri skjedd før, sier søsteren, mens Nilsen nikker bekreftende.

De innrømmer at de ikke lenger kan utelukke de mest tragiske utfallene, men klamrer seg til håpet.

— Jeg håper han er et sted og har det bra, og at vi kan finne han snart, sier storesøster.