KRISTIANSAND: Familiefaren, som er i 40-årene, var den eneste som fikk sju rette i Lotto-trekningen pinseaften.

— Jeg fulgte med på trekningen og så det ene tallet etter det andre gå inn. Det er ikke fritt for at pulsen steg en del, sa han til Norsk Tipping da de ringte ham like over klokken 20 lørdag kveld.

Lykkekupongen ble kjøpt på Kiwi Søm klokken 13.26 lørdag. Mannen kjøpte en énukers kupong for 40 kroner, en sum som mildt sagt ble mangedoblet.

Lynspill

— Han spilte lynspill, og fikk dermed kupongen ferdig laget. Det er like store vinnersjanser da som om man har en fast rekke, sier Atle Jensen i Norsk Tipping til fvn.no.

Det var Jensen som ringte kristiansanderen for å gi ham den gledelige nyheten.

— Han var ganske rolig, men jeg tror kona var mer oppskjørtet. Hun stod i dusjen da mannen vant, og trodde ikke på det i det hele tatt. Hun fikk nok et lite gledessjokk. Mannen var heller det jeg vil kalle en sindig sørlending. Han skulle ta seg en konjakk, sa han, forteller Jensen.

Glad for bekreftelse

Selv om vinneren selv hadde prikket inn tall for tall, var det godt å få bekreftelsen.

— Han så det jo selv, men klarte nok ikke helt å tro det. Det gikk noen minutter før jeg ringte, men det virket nok som en evighet. Det var nok en bekreftelse som var grei å få, sier Jensen.

Vinnerrekken var 2 - 7 - 14 - 15 - 17 - 19 - 27, med tilleggstallene 16, 24 og 33. Det ga en premie på nøyaktig 14.727.125 kroner.

Det er relativt sjelden Norsk Tipping deler ut så store premier i Lotto. Kun to ganger tidligere i år har det skjedd. Sist gang var 17. mai, mens det også ble delt ut om lag 16 millioner en lørdag i februar.

Får eksperthjelp

— Premiepotten er vanligvis på mellom 14 og 15 millioner. Vi har nok en tre-fire som vinner den summen i halvåret, sier Jensen.

Ifølge Norsk Tipping ønsker kristiansanderen, som har to voksne barn, å være anonym. Han har fått tilbud om å rådføre seg med eksperter på økonomisk planlegging.

— Han takket ja til det, og ville snakke med dem, sier Atle Jensen.