KRISTIANSAND: Det knytter seg nå bekymring i begge fylkene til at det stadig blir flere langtidsledige.

Det er per april 212 langtidsledige i Vest-Agder. Dette betyr en økning på 55 personer sammenlignet med forrige måned.

— At langtidsledigheten øker viser de utfordringene vi nå står overfor, og Nav Vest-Agder styrker blant annet fokuset på arbeidsmarkedstiltak. Vi vektlegger å tilpasse skoleringen som gis gjennom tiltakene til de behov for arbeidskraft som finnes i markedet, sier direktør for Nav Vest-Agder, Elisabeth Blørstad.

Antallet arbeidsledige i Vest-Agder er i april 2402 personer. Dette tilsvarer 2,7 prosent som var helt likt i mars i fjor.

Ifølge Nav er det flest ledige innen bygg og anlegg, samt industri. Innenfor disse to sektorene er det omkring 720 arbeidsledige i Vest-Agder.

Høyest arbeidsledighet er det i Farsund (3,3 prosent), mens Åseral (1,6 prosent) kan skilte med lavest ledighet.

I Aust-Agder er ledigheten noe høyere med 3 prosent. Dette utgjør 1637 austegder. Blant disse er 300 personer langtidsledige.

Ledigheten er størst i den østlige delen av fylket (3,7 prosent), mens den er lavest i vest (2,5 prosent).

— Vi registrerer nå at antallet permitterte ikke lenger stiger, men har en svak nedgang i april. Vi er heller ikke informert om nye bransjer som permitterer. Det synes som at den aktive bruken av bedriftsintern opplæring fører til at næringslivet permitterer i mindre grad. Dette er gledelig, sier Hilde Høynes.

Ifølge Høynes har Aust-Agder det høyeste tiltaksnivået i landet i forhold til antall ledige. 560 ledige er nå på tiltak.