MANDAL: Under et folkemøte mandag kveld i bygda kom det fram mye frykt for kriminalitet og narkotika som noen tror vil følge asylsøkerne.

UDI er i sluttforhandlinger med Torrey Nørsett som driver asylmottak i Lyngdal og som nå planlegger mottak i de gamle lokalene til Skjærgårdskollektivet i Harkmark. Det er bare formelle ting igjen før det går i boks. Det handler om å ta i mot 20 asylsøkere mellom 15 og 20 år.

ASYLMOTTAK: Her i de gamle lokalene til Skjærgårdskollektivet i Harkmark vil det etter alt å dømme bli et asylmottak i nær framtid. FOTO: JARLE R. MARTINSEN Foto: Jarle R. Martinsen

På møtet var UDI, kommunen og Nørsett til stedet. Mye hard kritikk kom særlig på grunn av mangel på informasjon, og at bygdefolket mener de ikke er i stand til å ta i mot så mange. — Dette er en liten bygd uten tilbud for ungdom, sa for eksempel Liv Harkmark. Hun mente at dersom det var så vellykket med asylmottak i Lyngdal, burde man heller åpne et til der framfor et nytt i Harkmark.

Fra asylmottaket i Lyngdal var driftsansvarlig Mirko Rados kommet. Det er også han som vil drifte Harkmark-anlegget, og han ba forsamlingen om at de må få en sjanse til å vise at et asylmottak i Harkmark vil fungere.

— Vi har drevet i Lyngdal siden 1993, og har dermed mange års erfaringer med det. Dere kan få navn og telefonnummer til de nærmeste naboene, og jeg tror de vil berolige dere, sa Rados. Han mente at mottaket vil ha et betryggende apparat for å ivareta ungdommene, også de som måtte ha traumer fra de land de kommer fram.

Les mer i papirutgaven tirsdag!