VENNESLA: – Jeg fikk tilfeldigvis høre via venner at ryktet til flyselskapet kunfly.com ikke var som det skulle. Torsdag tok jeg kontakt med selskapet og fikk bekreftet at flyreisen fra Kjevik til Tyrkia var kansellert. Ingen fra kunfly.com har gitt meg beskjed om det, verken per telefon eller epost. Jeg er skuffet og overrasket, sier Sveinung Robstad (45) fra Vennesla.

Booket ny tur

I siste liten har vennedølen og kona nå booket seg inn på en tilsvarende tur med Ving fra Oslo.

– 8150 kroner ble forskuddsbetalt til kunfly.com da den 14 dager lange ferien ble bestilt 25. juni. Vi har pakket koffertene og flyet skulle etter planen gå førstkommende mandag, sier Sveinung Robstad.

Lite passasjer

– Avgangen er kansellert på grunn av for få reisende. Det var bare 22 av 150 seter som var fylt opp på mandagens avgang, sier daglig leder og eier av Anatolien AS, Hikmet Cengiz. Det er moderselskapet til kunfly.com.

– Alle reisende skal ha fått beskjed om det, enten på epost eller telefon. Det kan ikke stemme at familien Robstad ikke har fått beskjed, sier Cengiz.

Hans påstand blir trukket i tvil av Signe Eriksen, hun er daglig leder i Reisegarantifondet. Hun bekrefter at de har fått mange telefoner fra fortvilte passasjerer som har bestilt billetter med kunfly.com fra både Stavanger, Trondheim og Kristiansand hvor avgangen har blitt kansellert i siste liten.

I følge Eriksen vil familien Robstad sannsynligvis få dekket reiseforskuddet fra dem om ikke kunfly.com gjør opp for seg. Neste planlagte avgang med reiseselskapet fra Kjevik til Antalya i Tyrkia er i følge nettsiden deres 29. september.

Lignende tilfeller Hilde Tønnessen Åteigen, som også har bestilt tur til Tyrkia med kunfly.com/Anatolien AS, bekrefter erfaringene som Robstad har med selskapet.

Hun bestilte i juni en tur for datteren, og trodde da at alt var i sin skjønneste orden..

– Datteren min ringe selskapet noen dager før avreise for å få bekreftet om det var matservering på flyet. Hun ble lang i maska da hun fikk beskjed om at flyet var kansellert, sier Tønnessen Åteigen.

Reisen ble derfor mer komplisert enn hun hadde forestilt seg.

– Kjevikpassasjerene ble flyttet over til et fly som gikk fra Stavanger. Datteren min, og resten av reisefølge fra Kristiansand, måtte reise dit med tog. Da de skulle hjem ble også hjemreisen kansellert. Derfor måtte passasjerene mellomlande og tilbringe en natt på hotell i København før de ankom Kjevik. Selskapet fremstår på ingen måter som seriøse, sier Tønnessen Åteigen.