KRISTIANSAND: De usedvanlig frekke tyvene er fanget opp av Hotell Norges overvåkningskamera.

Tyveriet inngår i en serie lignende frekke tyverier som har rammet eldre den siste tiden. To utenlandske personer har med seg et kart, og spør eldre om veien. Mens de holder kartet utbrettet, forsvinner verdisaker fra området som kartet skjuler.

På Hotell Norge ble bordet og den fornærmedes veske dekket av kartet, og 500 kroner og et bankkort forsvant.

— Videoen viser at de er målrettet, og faktisk hopper ut av bilen i fart på vei inn i kaféen. Dette er veldig interessante bilder, sier politietterforsker Leif Ole Saanum ved Kristiansand politistasjon.

Forvirret

Etter ha sammenliknet disse videobildene med bildet som Fædrelandsvennen tidligere har publisert, tatt ved minibanken på Torvet i Kristiansand, er Saanum derimot ikke blitt særlig mye klokere i jakten på de frekke tyvene og eventuelle sammenhenger.

— Nei, ingen av disse karene på videoen fra Hotell Norge ligner særlig på mannen ved minibanken, som forsøkte å ta ut penger på et stjålet minibank-kort der, mener Saanum.

Nå håper han publikum kan sette politiet på sporet, slik at han kan få flere brikker på plass i etterforskningen.

— Det som er viktig nå er at vi får inn anmeldelse på alle slike forhold. Samtidig vi jeg oppfordre folk til å være ekstra forsiktige, sier Saanum.

Forvirrende: Denne personen, som fra før er mistenkt for tyverier, likner ikke på noen av de to på videoen fra Hotell Norge, mener etterforskeren. Saanum peker samtidig på at metoden tyvene bruker er en svært vanlig.

— Særlig i utlandet er dette en kjent måte å gjøre tyverier på, og det er derfor vi ikke med sikkerhet kan si at det er samme bande som står bak alle tilfellene, sier Saanum.

Etterforskeren kan med andre ord hverken avkrefte eller bekrefte hvorvidt det er samme bande som tirsdag var på ferde i Arendal.

Han utelukker det derimot ikke.

— I episoden i Arendal var det én mann og én kvinne som var i sving. Samtidig vet vi at det er en tredjeperson som venter i bilen under tyveriet på Hotell Norge. Dette kan selvfølgelig være kvinnen som var i sving under tilfellet i Arendal torsdag, sier Saanum.

Les mer:

Eldre-ranere slo til i Arendal

Les også:

Eldre-ranerne slo til igjen

Ingen tips om ranere

Spør om veien - raner deg