ARENDAL: Anken gjelder skyldspørsmålet for kvinnen som på tidspunktet for den tragiske brannen i Arendalsveien i Grimstad natt til 15. juli i fjor var kjæreste med mannen (29) som i tingretten ble dømt til ti års fengsel for å ha satt fyr på leilighetsbygget.

I 2. etasje i bygget lå Brian Clausen (26) og Glenn Thomassen (25) og sov. Begge døde i brannen.

Mannen som i tingretten erkjente å ha helt bensin i oppgangen og tent på, frikjente sin venninne – og mente hun ikke var klar over hva han var i ferd med å gjøre.

I tingretten prosederte kvinnens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, sterkt på full frifinnelse for kvinnen, men fikk ikke medhold. Kvinnen, som før tingrettsaken ble mor til sitt førstefødte barn, ble dømt til fem års fengsel for medvirkning til mordbrann. Nå i ankesaken setter Klomsæt sin lit til at en jury på ti medlemmer skal frikjenne kvinnen for skyld i mordbrannen.

Kvinnen selv nektet straffskyld under ankesaken, ifølge Agderposten.

I tillegg til fengselsstraffen er de to dømt til å betale 1,3 millioner i erstatninger for den totalskadde eneboligen, og i overkant av 360.000 kroner i erstatninger til de etterlattes foreldre.

I lagretten møter den omkomne Brian Clausens mor og stefar, som under tingrettsaken sto frem i Fædrelandsvennen med sin smerte over tapet av sønnen. I retten møter Heidi Amlie Grindem som bistandsadvokat for Brian Clausen og hans etterlatte, mens Wenche Høie møter som bistandsadvokat for Glenn Thomassen og hans etterlatte.

Saken går frem til 27. august. Etter at et par jurymedlemmer er skutt ut, har nå ti jurymedlemmer tatt sete ved jurybordet.

OMKOM: To unge menn omkom da det brant i dette huset i Grimstad i fjor sommer. Arkivfoto