LYNGDAL: En 33 år gammel tobarnsmor fra Sandnes omkom da bilen i stor fart braste inn i campingvognen hun lå i. Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder snakket bilføreren i mobiltelefonen og kjørte i en hastighet på 123 kilometer i timen da ulykken skjedde.

I tillegg hadde han en promille på 1,8. — Han snakket i telefonen med en venninne. Hun ville ha svar på om det var han som kjørte, og sa til ham at han ikke måtte kjøre hvis han gjorde det, sier politiadvokat Terje Skaar ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mistet kontakten

Venninnen, som ifølge VG er en 17 år gammel jente, skal ha blitt oppringt av 21-åringen få minutter før kollisjonen. I politiavhør har hun fortalt om samtalen.

Hun skal imidlertid ikke ha fått respons fra den berusede bilføreren på hennes advarsel.

— Hun mistet etter kort tid kontakten med ham, opplyser Skaar til fvn.no.

Politiet fikk melding om ulykken i 02.30-tiden natt til 25. mai. Den 21 år gamle bilføreren ble funnet liggende i veibanen, og ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Der ble det konstatert brudd i ryggen. Mobiltelefonen hans ble funnet på ulykkesstedet.

**Les også:

Kjørte i minst 123 km/t

Ulykkessjåføren brakk ryggen

Kvinne (33) omkom**

«Han mistet kontrollen over bilen i en høyrekurve, skrenset over i motgående kjørefelt og ut i veigrøften på venstre side hvor han traff autovernet, fortsatte gjennom en hekk hvor kjøretøyet traff campingvognen», heter det i tiltalen.

Husker lite

Den 33 år gamle kvinnen døde etter kort tid av hodeskader og multitraume, ifølge tiltalen. Hennes to døtre på seks og åtte år, som også befant seg i campingvognen, kom på mirakuløst vis fysisk uskadet fra hendelsen.

21-åringen hadde ifølge VG vært på vorspiel og restaurant med venner i tiden før ulykken. Deretter satte han seg i privatbilen og kjørte.

I politiavhør har han nektet straffskyld, fordi han ikke husker noe fra ulykken.

— Han husker svært lite, både fra ulykken og kvelden før, sier Skaar.

Strafferammen for tiltalen er seks år, med flere skjerpende omstendigheter som promille, uforsvarlig fart og håndholdt mobiltelefon. Det er foreløpig uklart når saken vil komme opp for retten.

— Saken er ikke berammet. Den er sendt til Lister tingrett for beramming, sier Skaar.

DØDSULYKKE: Bilføreren traff autovernet, før bilen nærmest fløy inn i campingvognen som stod parkert midt på bildet. (Foto: Tore-André Baardsen)