KRISTIANSAND: — Vi har noen få båtplasser ledige i Narvika, forteller sivilingeneør Johan Rasmussen ved Kristiansand kommune til fvn.no.

Får å sikre deg de ledige båtplassene som finnes i Kristiansand må du imidlertid ha en fjorten fots båt, eller mindre. Ser man bort fra noen få såkalte jolleplasser, er det fint lite ledig å hente blant Kristiansand kommunes 4200 båtplasser.

Det samme svaret var å hente i Lillesand, Søgne og Mandal.

Flere i kø

Over 2000 båteiere i Kristiansand står i kø for å få en fast plass, eller skaffe seg midlertidig leie av en båtplass i Kristiansand.

  • Det har vært en jevn økning de siste årene, sier Rasmussen.

Størst press er det på de sentrumsnære båtplassene, men flere båteiere har begynt å bli mer fleksible i sine båtplass-ønsker.

— Folk er glad til hvis de kan få en plass, sier Rasmussen.

Økende behov

Også i Lillesand kommune merker de det økende behovet for båtplass.

— Ledige båtplasser finnes ikke. Alle plassene er leid ut, sier saksbehandler ved Lillesand kommune, Elin Johansen, til fvn.no.

Hun har over 400 personer som står i kø for å få en båtplass i Lillesand.

— Det er altfor mange, konstaterer Johansen.

Dette synet kan du bare glemme: Ledige båtplasser.

Johansen forteller at Lillesand kommune ryddet opp og innførte nye regler for å få rensket opp i køen for to år siden. Da kom antallet ned i 275. På to år har det tallet skutt i været igjen.

Per idag har kommunen 419 på vent. Fordelt på omkring 440 båtplasser betyr det én på vent per båtplass.

— Det må skje en utvikling, konstaterer Johansen.

Hun mener det må flere båtplasser på plass og opplyser om at dette blir en sak som skal behandles av politikerne i Lillesand til høsten.

Også Mandal som har 670 båtplasser, har merket en økning på ventelisten. Bare siden nyttår så har kommunen fått litt over 100 nye på ventelisten.

  • Det sier jo litt, sier havnekonsulent Petter F. Thilesen til fvn.no.

Han kan likevel redusere ventelisten i år på grunn av utvidelsen av Kalhammeren småbåthavn. 60 båtplasser skal fordeles på de som står oppført på ventelisten, men etter det gjenstår fortsatt 244 navn på ventelisten.

I Søgne utvidet kommunen Solta båthavn, som nå i sommer er fylt opp av båter. Kommunen bestyrer i dag ca. 220 båtplasser. Hvor mange som er på vent er usikkert da de som sitter på de eksakte tallene har tatt ferie.

— Det finnes en venteliste, men den er skrumpet betraktelig inn etter at utvidelesen av Solta båthavn kom på plass, opplyser rådgiver Jan Einar Stray ved Søgne kommune.