Global Egersund holder til i sentrum av Egersund. Foto: Arnt Olav Klippenberg

Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 21.00 torsdag. Den skjedde i anlegget til fiskeribedriften Global Egersund i sentrum av Egersund.

En mann i 40-årene ble tatt med til Stavanger universitetssjukehus (SUS) etter en klemskade.

Pasienten er kritisk skadet, og tilstanden er ustabil, opplyser sykehuset fredag.

Skjedde ved oppstart av skiftet

– Ulykken skjedde ved oppstart av nattens produksjon. Den skadede skulle klargjøre palleteringsmaskinen, sier Jan Otto Hoddevik, daglig leder Global Egersund.

Global Egersund er et mottaksanlegg for sild og makrell som mottar 34.000 tonn fisk i året. Antall ansatte utgjør omtrent 35 årsverk.

– Ved innfrysing av fisk står varene i reoler med luft i mellom. Kald vind sørger for at varene fryses ned. Deretter transporteres hele reolen inn en palleteringsmaskin som automatisk tømmer reolen og setter inn kartongene på paller, forklarer han.

Global Egersund er et datterselskap til bedriften Global i Ålesund. Årlig omsetning i Egersund er på om lag 400 millioner kroner.

– Vi skal kalle inn alle ansatte i løpet av dagen til orienteringsmøte, sier Hoddevik.

Politiet starter etterforskning

– Åstedet er plombert, sier Victor Jensen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi har etterforskere som skal starte etterforskning av saken og krimteknikere på plass for å undersøke åstedet. Det er rutine ved en alvorlig ulykke, sier Åslaug Høgemark, seksjonsleder ved nordsjøavsnittet hos politiet.

Fredag morgen var også Arbeidstilsynet på plass i Egersund.