Det under formannskapets behandling av økonomiplanen at A-partiets Thor Erling Larsen ba økonomisjefen regne litt på hvilke konsekvenser det ville få om man utsatte utvidelsen av Kommunehuset på Frydendal, og i stedet forserte utbyggingen av Hope skole. Prislappen på Kommunehuset er 12 millioner, mens Hope skole skal bygges ut for 6,5 millioner kroner. Skolen er med i rådmannens forslag til økonomiplan, men prosjektet er ikke ført opp før mot slutten av perioden.Gikk fort

Det har lenge vært arbeidet med å få gjort noe på Hope skole. Men prosjektet har ikke fått topp prioritet. Det har derimot Kommunehuset på Frydendal. Dette fordi man ønsket å gi et tilbud til Trygdeetaten som vil leie lokaler på Tjenna, og dessuten har A-etaten behov for mer plass.

Risør kommune har dessuten pålegg fra Arbeidstilsynet om å bedre arbeidsforholdene for sosialavdelingen. Politikerne har derfor gitt grønt lys for at legesenteret flyttes over til Kragsgata 48B, og at sosialavdelingen, sammen med helse— og sosialadministrasjonen flyttes til Frydendal. Riktignok mangler det en del formelle vedtak, men brakkebyen er på plass og planene går ut på at utvidelsen av Kommunehuset skal være ferdig sommeren 2002. At dette prosjektet har gått uhyre raskt, i forhold til en del andre saker, har fått enkelte politikere til å reagere, og en av disse er Ap-leder Randi Gunsteinsen. Hun frykter at kommunens anstrengte økonomi vil føre til at Hope skole skyves ytterligere ut i tid, og har derfor fått sin egen partigruppe til å komme med et endringsforslag der Hope skole prioriteres, og at utvidelsen av Kommunehuset utsettes til slutten av perioden.Lite å spare

I Arbeiderpartiet hadde man et visst håp om at dette ville bety en viss besparelse, i og med at man reduserte låneopptaket med 5,5 millioner kroner neste år, men i realiteten betyr forslaget bare en forskyvning av problemene. Man får det riktignok litt lettere økonomisk de første par årene, men deretter er gevinsten lik null.

Derimot vil forslaget, om det skulle bli vedtatt, skape en del praktiske problemer. For i og med at bygget på Tjenna tømmes for kommunale funksjoner og overlates til Trygdeetat og A-etat, må kommunen ut på leiemarkedet for å få plass til sosialetaten og flyktningekontoret. PP-tjenesten må fortsatt være i Risørhallen.

Leieutgiftene vil dessuten bli betydelige.

Hva som vil skje med A-partiets forslag i bystyret er usikkert. Senterpartiet vil nok støtte forslaget om en forsering av Hope skole, men vil neppe gå inn for å utsette utvidelsen av Kommunehuset.