Arendal (NTB): Utgangspunktet for at knivhistorien endte i retnne er en nabokrangelen mellom Kvanmo og 23-åringen. Krangelen førte til at 23-åringen ble tiltalt for å ha grepet fatt i Hanna Kvanmo mens han holdt en forskjærskniv i hånden, melder Agderposten.

Til tross for at Kvanmo — under ed - fortalte at hun var blitt truet med en kniv, ble mannen likevel frikjent.

«Rettens flertall finner etter en samlet vurdering av bevisene at det foreligger en slik usikkerhet med hensyn til hva som skjedde, at det ikke er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte holdt en kniv i hånden. Tvilen må da komme tiltalte til gode, slik at han blir å frifinne på dette punktet», heter det i dommen fra Nedenes herredsrett.I tillegg til knivtruslene mot Hanna Kvanmo sto 23-åringen også tiltalt for misbruk av hasj, amfetamin og ecstasy. Disse forholdene, samt heleri av et bilstereoanlegg, ble han dømt for.

Hanna Kvanmo ønsket i tirsdag ikke å kommentere dommen fra Nedenes herredsrett der de tre dommerne delte seg i et flertall og i et mindretall. Fagdommeren, herredsrettsdommer Anne-Kristine Hagli, ville ha mannen dømt etter tiltalen, mens de to meddommerne _ Knut Bøylestad og Anne Krogstad altså valgte å frikjenne mannen for de angivelige knivtruslene mot Hanna Kvanmo.Spetakkelet mellom Hanna Kvanmo og den 23 år gamle naboen startet da det ved ett-tiden på natta angivelig ble kastet en stein mot huset hennes i Arendal. Da hun styrtet ut, traff hun øyeblikkelig naboen som ble skjelt ut etter noter. Ifølge tiltalen var det da naboen plutselig grep fatt i henne. Etter episoden ringte Hanna Kvanmo til politiet og anmeldte

23-åringen for trusler med kniv. Senere på natten gikk 23-åringen til motanmeldelse mot Hanna Kvanmo.- Hun traff meg med en stein, forklarte 23-åringen i retten.

— Det gjorde jeg ikke, hevdet Hanna Kvanmo på sin side.

Hun innrømmet imidlertid å ha kastet en stein, men at denne traff muren bak 23-åringen.

Den forutgående opptreden fra Kvanmos side vil imidlertid ikke under noen omstendigheter ha betydning for skyldspørsmålet, slår herredsretten fast.