Kommunelege Yngve Nakling kan imidlertid berolige de badende med at vannkvaliteten i sommer ikke er blitt forringet.

¿ Vannprøvene som er tatt viser at badevannet i Barbulia holder en god og til tider meget god kvalitet, sier han.

Som kjent er det ved hjelp av offentlige midler skapt en fin badeplass i Barbulia. Bl. a. har bassenget fått en idyllisk liten sandstrand for de minste.

Stedet er da også en svært populær badeplass for både store og små.

Men i sommer har mange besøkende ¿ spesielt båtturister ¿ funnet bassenget svært godt egnet som badekar. Som et alternativ til å stå i dusjkø i sentrum, har de tatt med seg såpe og sjampo i sekken, og satt kursen for Barbulia.

Dette har skapt sterke reaksjoner fra de badende.

¿ Jeg aner ikke om denne aktiviteten representerer noen fare for badevannskvaliteten, men særlig hygienisk er det ikke. Det er ikke særlig artig å ta seg en forfriskende dukkert i et vann der såpa flyter, sier en svært irritert småbarnsmor.Hundevask

Og det er ikke bare tobeinte som benytter bassenget som badekar. Flere har i sommer vasket hundene sine her.

¿ Jeg ble skikkelig sint da eieren av en stor kongepuddel plutselig begynte å såpe inn bikkja der vi skulle bade. Men da jeg påpekte forholdet for hundeeieren hadde han liten forståelse for problemet, forteller småbarnsmoren, som nå lurer på om kommunen tar vannprøver som sier noe om vannkvaliteten.

¿ For noen år siden kunne vi lese i avisen at mange barn hadde fått visse hudproblemer som en følge av mye bading, og det er kanskje ikke så rart når man må bade sammen med bikkjene, sier hun.God kvalitet

Kommunelege Yngve Nakling kan imidlertid berolige engstelige foreldre.

¿ Vi har to ganger i sommer (i juli) tatt vannprøver i bassenget i Barbulia, og disse viser at vannkvaliteten er god, og til dels meget god. Det er med andre ord ingen grunn til bekymring. Bad så mye dere orker, sier Nakling, som imidlertid ikke er særlig begeistret for at badeplassen også benyttes som badekar.

¿ Selv om denne aktiviteten ikke gir noen bakteriologiske problemer, så er det selvsagt ikke noe hyggelig å svømme rundt i såpevann. At noen også vasker hunden sin der andre skal bade viser at en aldri slutter å forundre seg over folks mangel på fornuft.

¿ Har det i sommer vært påvist noen form for sykdom eller ubehag som følge av bading i bassengene i Urheia?

¿ Kommunelegen har ikke mottatt noen meldinger om slike ting, sier Nakling.

Det er for øvrig ikke bare i Barbulia at kommunen har tatt vannprøver i sommer. Badestedene i sjøen er også undersøkt og konklusjonen er klar: Badevannet er meget godt i Risør.