AOF i Aust-Agder sier alt sammen er en fadese, og Havrøy ønsker nå å skvære opp.Dermed kan det se ut som Risør Musikkteater likevel får økonomien på plass i innspurten foran premieren. Daglig leder Laila Zøllner er likevel ikke større optimist enn at hun vil se konkret handling før hun slipper jubelen løs. Og instruktør Fredd Wara i AOF Aust-Agder sier det slik:Fadese

¿ Dette er en sak AOF sentralt får svare på. Alt sammen er en fadese som har sitt utspill sentralt, og som de selv får ordne opp i.

¿ Dette er en sak vi ønsker å ordne opp i internt med Risør Musikkteater. Det har vært en prosess som ikke er avgjort, og det beklager vi. Det har skjedd ¿begivenheter¿ hos oss som gjør at organisasjonen har vært lammet en tid, derfor har vi heller ikke hatt kontakt med teatret i det siste. Vi har ikke klart å lage en avtale, men vi er selvsagt innstilt på at vi skal komme teatret i møte og bidra med det vi opprinnelig har tenkt. Vi ønsker å satse på dette teatret, sier Terje Havrøy.Episoder

¿ Hva består ¿begivenhetene¿ i og som har lammet AOF sentralt?

¿ Vi har hatt episoder på kultursiden i AOF som har gjort prosessen vanskelig, i tillegg har vi hatt dødsfall som gjør at vi har vært lammet en tid. Jeg kommer nå til å ta kontakt med lederen i musikkteatret, Laila Zøllner, for å fortsette dialogen som vi hadde for en tid tilbake. Vi er innstilt på å gi økonomisk støtte til teatret, sier Havrøy.

¿ Jeg håper dette er riktig og at Havrøy mener det han sier. Jeg vil likevel ikke tro noe som helst før vi har en økonomisk avtale med AOF klar. Og det må skje raskt, for i midten av november har vi premiere, sier Laila Zøllner.