SØGNE: Dermed våkner aksjonsgruppen Grønt Nettverk til liv igjen, to år etter forrige protestaksjon.

– Jeg tror mange er ganske provosert. Departementet har skrevet til alle kommuner og gitt dem større ansvar for å beskytte landbruksjorda, poengterer naturverner og SV-politiker Peder Johan Pedersen.

I forslaget til ny kommuneplan, som formannskapet behandler torsdag, er resten av landbruksområdet på Linnegrøvan, samt Bøhns jorde i nærheten, markert som utbyggingsområder. Til sammen utgjør dette om lag 35 mål.

Aksjonsgruppa viser til at så sent som sist høst vedtok Søgne kommunestyre regionalplan for Kristiansands-regionen der disse arealene, etter forslag fra rådmannen, ikke ble tatt med som utbyggingsområder. Derimot er arealer i Søgne sentrum avsatt til sentrumsutvidelse.

Også i 2009 var Linnegrøvan under press, og deler av landbruksjorda er nå under regulering. Nå kan resten forsvinne.

«De 50–60 målene med landbruksarealer i og ved Linnegrøvan representerer den beste og mest lettdrevne landbruksjorda i kommunen; lett tilgjengelig med maskiner, gode vanningsmuligheter fra Søgneelva og med stor solinnstråling», skriver aksjonsgruppa i en pressemelding. De mener fremtidige næringsutvidelser må skje på Tangvall og Lohnelier.

Bøhns jorde skal avsettes til barnehageutbygging.

– Det er problematisk å ta alle disse jordene. Jeg er for å utnytte Linnegrøvan maksimalt, og heller bevare Bøhns jorde, sier Torfinn Kleivset (KrF), som for ordens skyld ikke er medlem i aksjonsgruppa.