KRISTIANSAND: Klokka 15 i går ble fartsgrensen redusert fra 70 km/t til 40 km/t og ett felt stengt, og klokka 19 samme kveld startet Statens vegvesen arbeidet med å reparere fugen som er ødelagt. Ved syvtiden lørdag morgen kunne vegvesenet konstatere at fugen var fikset.

— Nå går trafikken som normalt på Varoddbroa. Vi har fått ordnet det som skal ordnes, forteller Harald Roland, byggleder i Statens vegvesen, til fvn.no.

Han forteller at den problematiske fuga er en utsatt og komplisert funksjon, og at vegvesenet vil holde øye med den i tiden som kommer.

— For sikkerhets skyld skal vi ha en etterkontroll søndag klokken 21. Da blir det en inspeksjon av brufuga. Da kommer vi til å stenge av et felt. Men det er jo lite trafikk på det tidspunktet, og kontrollen går fort, så det kommer ikke til å skape noen problemer for trafikken, slår Roland fast.

Brufuga skapte for få uker siden store trafikale problemer på Varoddbroa. Bakgrunnen for nattens reperasjon var at en stålplate ved en brufuge hadde løsnet.

— Denne typen brufuger er veldig viktig å holde øye med. Det vil vi selvsagt gjøre, konkluderer Roland.