KRISTIANSAND: — Det har skjedd en grov integritetskrenkelse av Beate Helland. Dette er ikke en politisk sak, men en sak om krenkelse. Krenkelsen blir mer alvorlig når man ser hendelsen i sammenheng. Helland har etter episoden høyt og tydelig gitt uttrykk for at hun ikke vil mer. Likevel kommer episode to og tre, sier Beate Hellands advokat Ståle Myhre.

Han bekrefter at Beate Helland i utgangspunktet ikke ønsket å snakke om penger, og ei heller ønsket å politianmelde.

— Det var jeg som advokat som brakte dette opp. En unnskyldning og erkjennelse er lite verd hvis ikke den følges opp konkret. Derfor anbefalte jeg et pengekrav som dokumenterer innholdet i en avtale mellom partene, sier Myhre, som synes påstander om pengeutpressing er hårreisende.

— Min klient har ett ønske: Å legge ting bak seg. Hun har gjentatte ganger forsøkt å oppnå dette, men da må Henning Skumsvoll erkjenne og beklage og gi henne den oppreisning hun som offer fortjener, sier Myhre.

— Vi kan ikke godta en avtale hvor Helland må tilbakebetale hvis saken blir kjent. Blir den kjent, må hun kunne forsvare seg, selvsagt. Det er forsøk på å svinebinde min klient. Det er ikke en erkjennelse, men et forsøk på å sikre taushet, sier Myhre.