ARENDAL: På søkerlisten står blant annet to tidligere toppsjefer i Agder Energi, én tidligere redaktør og én avtroppende, et par journalister, en vaktsjef i Fædrelandsvennen, flere kommunikasjonsrådgivere, en reiselivssjef og en keepertrener.

Ragna Marie Henden

Fra Agder EnergiFra folden av informasjonsfolk fra Agder Energi er Ragna Marie Henden den ene. Hun var informasjonssjef i Agder Energi fra 2000 til 2005. I dag er hun fylkesleder i Stemmerettsjubileet 2013 samtidig som hun også jobber for Sørlandets kunstmuseum.

Henden har også jobbet for Wergelandsenteret, Penelopefilm og flere år i Strømmestiftelsen. Hun er utdannet fra Gimlekollen Mediehøgskole, UiA og BI.

Dag-Rune Pedersen

Den andre fra Agder Energi er Dag-Runar Pedersen som var kommunikasjonsdirektør i Los. Etter at Henden sluttet som informasjonssjef, tok Pedersen over, men da som kommunikasjonsdirektør.Pedersen driver nå konsulent— og ledelsesutvikling i selskapet Daimon AS sammen med tidligere Agder Energi-kollega; daværende visekonsernsjef Bjørn-Eirik Sinkaberg, Før Agder Energi jobbet Pedersen i Volvo, blant annet som markedssjef. Senere har han jobbet med markedsføring og reiseliv, sist for NHO Reiseliv i Sør Norge.

Redaktører

Christian Storjord

Fædrelandsvennens journalist Christian Storjord er en av søkerne. Han ble i sin tid hentet til Agderposten som nyhetsredaktør fra stilingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisen Gjengangeren i Horten. Storjord begynte sin mediekarriere i Østfold, der han jobbet i Demokraten og Fredrikstad Blad.Den andre med redaktør-status i kofferten er avtroppende ansvarlig redaktør og daglig leder i Kragerø Blad Vestmar, Tone Størseth. Hun har vært eneleder i avisen i seks år. Tidligere har hun jobbet som journalist i Telemarksavisa. Før hun sa opp der, tok hun etterutdannelse i samfunnsfag og personalledelse, og begynte i reklamebransjen.

Apressen overtok avisen fra Edda tidligere i år. Hun har oppsigelsestid fram til nyttår i avisen.

Journalister

Blant journalistene som har meldt seg til dyst for Fylkesmannen, finner vi Baard Larsen, journalist i Grimstad Adressetidende.

Tone Størseth

Torunn Nerdalen Tinghaug som er journalisten i Åmliavisa, samt Inge Tormod Dalen som er vaktsjef i Fædrelandsvennen. Sistnevnte er selveste språkrådet i avisen, med en karriere som begynte på avisens Flekkefjord-kontor, gikk via byredaksjonen og så til desken på Fiskåtangen.På søkerlisten står også Hans Botnen Eide som tidligere har skrevet i Fædrelandsvennen, er utdannet ved London School of Economics og nå på vei hjem fra Paris, der han har jobbet som medierådgiver for Unesco.

Kommunikasjonsbransjen

På søkerlisten står også følgende personer:

Hans Christian Knævelsrud. Han er i dag kommunikasjonsrådgiver i Sørlandets kompetansefond og har også vært tilknyttet Cultiva fram til i vår. Han kom fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Nav i Arendal i 2007. Knævelsrud jobbet på 90-tallet for Flyktningehjelpen og i Arendal kommune.

Siv Hemsett

Siv Hemsett er rådgiver for nærings— og reiseliv i Vest-Agder fylkeskommune. Hun har blant annet vært med på tilretteleggingen av barnevandrerløypen gjennom ni kommuner på Sørlandet. Hun er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole, BI og NHH.Jan Erik Stinessen i Toppfotballavdelingen i Norges Fotballforbunder er fagansvarlig for keeperutviklingen i Norge. Han er tidligere trener for Sørfjell og lærer ved Arendal videregående skole.

Pål Uberg var daglig leder i Agder Boligbyggelag fram til fusjonen med Kristiansand Boligbyggelag i 2009, og er utdannet ved Universitetet i Agder.