GRIMSTAD: — Våre tanker går først og fremst til hennes pårørende, men også medstudenter som er berørt av denne tragiske hendelsen, sier instituttleder Tor-Ivar Karlsen ved institutt for psykososial helse.

Den 21 år gamle kvinnen fra Kristiansand som ble funnet død i Tanzania var vernepleierstudent i Grimstad. Sammen med fire andre hadde hun praksis i byen Korogwe, og ambassaden jobber nå med å få transportert disse hjem.

— Det blir minnestund i Grimstad i dag. Her vil vi gå gjennom de faktiske forhold så langt som vi kjenner til dem, sier Karlsen mandag formiddag.

Tett oppfølging

Det er rundt 40 vernepleierstudenter og alle disse ble oppringt søndag ettermiddag med informasjon om dødsfallet. Studentpresten og øvrig hjelpepersonell vil også delta på minnestunden, og universitetet vil ha tett oppfølging av studentene fremover.

— Undervisningen går som planlagt videre, men det er klart at alle er preget av dette. Alt er farget av denne tragedien, sier instituttlederen.

Kvinnen, som var tredjeårsstudent, ble funnet død i leiligheten hun delte med de andre studentene. Hun ble gitt livreddende førstehjelp, men ble erklært død på sykehuset kort tid etter.

Det skal ikke være mistanke om at 21-åringen er blitt utsatt for noe kriminelt.