BERGET: Viking hadde få problemer med å få bussen opp på veien igjen. Foto: Henrik Ihme

KRISTIANSAND: Det var i 17-tiden onsdag at bussjåføren i Nettbuss var uheldig og rygget av veien og halvveis ned i en grøft i Suldalen.

Bussen gikk av veien helt i enden av Gamle Mandalsvei, like før snuplassen som er 100 meter lenger inn. Da Fædrelandsvennen kom på stedet var ikke lenger sjåføren der, men bussen stod fast med begge bakhjulene nede i grøfta – med durende motor og blinkende lys.

Bussen sperret store deler av veien.

— Jeg har ikke alle detaljene, men det er registrert en avviksmelding hos driftssentralen. Han forsøkte å snu tidligere enn han skulle og satt seg fast, sier regionsjef i Nettbuss, Ole Martin Roland, til Fædrelandsvennen.

Gammel snuplass

Han er enig i at sjåføren nok burde forsøkt seg på snuplassen like bortenfor.

— Han brukte den gamle snuplassen, og var uheldig, sier Roland, og forteller at sjåføren vil bli tatt inn til en samtale om saken i løpet av morgendagen.

Busselskapets driftsmedarbeider på stedet kunne fortelle at det ikke hadde vært noen passasjerer om bord, og at bussen ikke var i rute.

- Ufattelig

Stephan Skotoff (25) bor i en boligblokk like ved, og bare ristet på hodet over utkjøringen.

— Dette må jo være en ny sjåfør, men likevel burde han ha visst at snuplassen er like bortenfor og at han ikke trenger å snu her. Jeg har sett busser skli av veien på glatta her før, men aldri noen som har prøvd å snu akkurat der, sier han til Fædrelandsvennen.

— Han har jo bommet helt på veien da han prøvde å rygge inn. Jeg fatter ikke hvorfor han prøvde på det engang, sier han.

Viking var på plass etter om lag en times tid og trakk bussen opp på veien igjen uten problemer.