EGERSUND: Kvinnen ble stoppet i en trafikkontroll ved Vikeså februar i fjor, for å ha kjørt med både tåkelys og nærlys på samtidig. Kvinnen nektet å vedta forelegget og saken gikk dermed videre til Dalane tingrett i Egersund.

I rettens vurdering står det at kvinnen selv innrømte å ha kjørt med begge lysene på, men at hun hevder å ha glemt å skru av tåkelyset etter å ha vært gjennom kraftig snøvær.

Irritert

Fvn.no har snakket med kvinnen, som er irritert over det hun mener er en meningsløs bot. Kvinnen sier hun kjørte gjennom tett snøvær femten minutter før hun ble stoppet. Hun følte lysbruken var nødvendig for å ivareta sikkerheten på veien.

– Jeg er fullstendig klar over at man ikke skal kjøre med begge lysene på, men det snødde virkelig tett. Hadde jeg kjørt uten tåkelysene er jeg redd jeg kunne kollidert, sier hun.

Forglemmelse

Men da hun ble stoppet var det ikke lenger kraftig snøvær, og politimennene viste ifølge kvinnen lite forståelse for situasjonen.

– Hadde jeg kjørt med begge lysene på i to timer etter snøværet, så hadde jeg forstått det. Men her er det snakk om kanskje et kvarter etter at det sluttet å snø. Jeg synes det er dumt å få en bot for en forglemmelse, sier kvinnen til fvn.no.

Dyr tabbe

Retten fant imidlertid ingen grunn til å frikjenne kvinnen på grunn av denne forglemmelsen og viste til at bilfører plikter å til enhver tid være oppmerksom på hvilke lys som er tent på bilen.

Kvinnen ble dømt til en bot på 2400 kroner – 400 kroner mer enn det opprinnelige forelegget. Hun ble også dømt til å betale saksomkostninger.

Tilsammen må kvinnen ut med 7400 kroner for lystabben. Hun har imidlertid bedt om betenkningstid på om hun vil anke dommen. Betenkningstiden er 14 dager.