LILLESAND: Det var 4. juli i fjor at 20-åringen kjørte sin Audi i ruspåvirket tilstand. Med alkohol og hasj i kroppen kjørte han bil. På festen drakk han alkohol. Da han skulle hjem kjørte han fra festen med flere i bilen og kolliderte med et autovern i Bjørkeveien. Vennene som satt på navnga ham som sjåføren da politiet kom til stedet.

Blandingspromille

Blodprøve tatt av ham halvannen time senere viste en promille på 1,46 i promille. Klinisk undersøkelse viste at han var ”tydelig påvirket”. I tillegg til alkoholpromille var han påvirket av narkotika. Den totale promillen var derfor betydelig høyere enn 1,46. Noen timer senere, ved 14.30-tiden, oppsøkte tiltalte politistasjonen i Grimstad. Han ville da melde bilen stjålet.

Til politibetjenten som mottok anmeldelsen forklarte han at han ikke hadde sett bilen etter festen sist natt. Betjenten hadde kjennskap til nattens hendelse og visste at han på natta var blitt mistenkt for fyllekjøring. Anmeldelsen ble ansett som falsk og det ble ikke åpnet etterforskning. Dagen etterpå trakk 20-åringen anmeldelsen.

Etter å ha meldt bilen stjålet hentet han dessuten eiendeler i bilen hos Falck.

Trakk anmeldelsen

Retten mente at det ikke var tvil om at 20-åringen hadde fyllekjørt.

Retten kom fram til at mannen måtte sone ubetinget fengsel på grunn av kjøring med høy promille og falsk politianmeldelse. Det siste tiltalepunktet — en voldsepisode - ble han imidlertid frifunnet for å være strafferettslig ansvarlig for.

Må i fengsel

Straffen ble satt til fengsel i 30 dager, 10.000 kroner i bot og to års sperrefrist for å få førerkort.