RANSKNIVEN: Politiet etterlyser informasjon om denne sabelen som ble brukt under ranet på Oddemarka i april. Foto: Hallgeir Oftedal.

KRISTIANSAND: En 21 år gammel mann fra Kristiansand er nå siktet for å ha gjennomført ranet. Den siktede nekter.— Som et ledd i arbeidet med å få til en full oppklaring av saken er politiet interessert i kontakt med folk som kjenner igjen sabelen, som vi er sikre på ble brukt under ranet. Sabelen ble funnet henslengt like ved Badmintonhallen dagen etter ranet, opplyser overbetjent Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Det var klokka 04.06 om natta at en ung og maskert ransmann kom inn på bensinstasjonen. Han var ifølge politiet ganske spretten, og hoppet opp på disken og bak for å få med seg penger. Utbyttet ble bare noen få tusen kroner.

— Foruten den siktede har vi hatt flere vitner inne til avhør, og det gjenstår fortsatt etterforskningsmessige skritt.

Overbetjent Jørgensen sier at 21-åringen ble siktet på bakgrunn av en samlet mengde informasjon politiet hadde, og informasjon og kjennskap til det miljø mannen har vanket i, og fordi han også er det som betegnes som kjenning av politiet.