KRISTIANSAND: Den domfelte 22-åringen ble i tingretten dømt til en bot på 10.500 kroner og en inndraging av førerkortet i fem måneder. I tillegg ble han idømt 2500 kroner i saksomkostninger.

Den domfelte anket fordi han mente at hastigheten ikke var mer enn 100 kilometer i timen, slik cruisekontrollen var innstilt på. Han hevdet bestemt at det måtte være feil ved lasermålingen.

Lagmannsretten har engasjert en sakkyndig i saken som har konkludert med at det ikke har vært gjennomført feil ved målingen. Den domfelte har sterkt argumentert med at et annet kjøretøy kan ha blitt målt, slik at 22-åringen dermed er uskyldig rammet. Dette ble tilbakevist av politiet, og akseptert av retten.

På bakgrunn av lagmannsrettens vurdering blir det slått fast i dommen at laserapparatet ble brukt med skulderstøtte fra en parkert politibil. Den rutinemessige sjekk av lasermåleren under selve kontrollen er gjennomført.

Lagmannsretten har funnet tiltaltes innvendinger om et lemfeldig forhold til regelverket for fartsmålinger fra politiet side, som også er støttet av hans forsvarer, som grunnløse.

Lagmannsrettens tre juridiske dommere, Jan Morten Olsen, Karl Einar Knudsen og Lars Andreas Christensen, har alle funnet at 22-åringen virkelig kjørte i 120 kilometer. Retten har dermed underkjent alle avgjørende argumenter fra bilføreren. Han må ut med 10.500 kroner i bot. På toppen av saksomkostningene på 2500 fra tingretten, må han også ut med 5000 i saksomkostninger til lagmannsretten. Siden sakens karakter ikke kvalifiserer til en forsvarer på det offentliges regning, må bilføreren også i utgangspunktet dekke kostnader til egen forsvarer.

Førerkortet er også ifølge dommen inndratt i fem måneder, samtidig som bilføreren må avlegge fullstendig ny førerprøve.