ARENDAL: — Etter kontakt med de politiske partiene sentralt og regionalt og partilederne og statsrådene som skulle deltatt i arrangementene under Arendalsuka 4. og 5. august, finner styringsgruppen dessverre å måtte avlyse årets arrangement i sin helhet, skriver arrangørene i en pressemelding i dag.

Arrangørene hadde som mål å etablere sommerens viktigste møteplass for samfunnstoppene i Norge, og å gjøre Arendalsuka til startskuddet på valgkampen hvert valgår fremover. Alle partilederne, bortsett fra Jens Stoltenberg, hadde tidligere bekreftet deltakelse på arrangementet. Hvor de blant annet skulle delta på den første partilederdebatten før høstens valg.

Mandag sendte styringsgruppen en henvendelse til alle partisekretærene for å avklare situasjonen.

— Vi har tillatt oss å ta initiativ overfor de politiske partiene om å tilpasse vårt arrangement i form, innhold og temavalg til det som skjedde 22. juli og den alvorsperioden vi nå er inne i, inkludert en eventuell utsettelse av partilederdebatten. Ettersom partiene er enige om å utsette all politisk debatt til midten av august, og valgkampen blir mer konsentrert som følge av utsettelsen, fant vi imidlertid ikke grunnlag for å endre innhold i eller utsette deler av arrangementet.

— Arendalsuka vil arbeide desto mer iherdig for å forberede et solid program for Arendalsuka 2012, med utgangspunkt i vår ambisjon om å lage den viktigste nasjonale møteplassen for politikk og næringsliv i overgangen mellom ferie og jobb, etter mønster av den årlige Almedalsveckan i Sverige. Våre planer hadde allerede fått bred oppslutning og nasjonal oppmerksomhet, noe som gir et godt grunnlag for å utvikle neste års program, står det i pressemeldingen.